Thursday, August 30, 2012

rumah baru : taman gau makmur, temerloh

dah lama wa tak tulis kat blog nie. jadi tak hairanlah kalau tak dak pun pengunjung yang baca blog wa. tah macam mana hari ni rasa nak tulis pulak. tentunya tentang rumah baru wa. uikkk... wa dah pindah rumah sendiri. tak lah besaq sangat... boleh lah, alhamdulillah. wa pindah masuk rumah baru pada 2 ramadhan. silap jugak wa pindah waktu pagi. wa bukannya nak salahkan bulan puasa, tapi wa nak salahkan keputusan wa. sepatutnya wa pindah malam. terawih? lepas terawih pun boleh kata abang bawak lori tu. waktu malam dia lagi suka. 'bapok penatnye' kata orang temerloh menggambarkan letih yang amat sangat mengangkat bebarang wa selori penuh.

apa pun wa hepi sebab wa orang kedua pindah kat taman baru ni. epol, kawan ngajaq satu sekolah dengan wa kat smk mentakab orang pertama pindah sini. jadi 'tok empat' la diaaa.. raya tahun ni paling best sebab malam raya wa tidur rumah sendiri. pagi raya sempat bergambaq dulu. 







lepas tu baru balik kampung. kampung pompuan wa hujung tu jer... 5 minit sampai aaa.. wa tak kisah sangat bab-bab raya tahun ni sebab tahun ni wa kalah undi. kena raya pahang. so raya ke 3 baru balik kedah. kengkawan ada tanya tentang open house, wa kata wa tak buat. sapa nak datang beraya datang aaa..

dalam hati wa, wa hanya nak buat OH untuk family ngan jiran2 baru jer. anak murid PKBM wa pun nak datang. wa bagi lampu hijau. datang aaaa... meriah sikit.


sori la kengkawan smk mentakab, wa tak OH. jemput la datang kalau nak beraya. emmm.. best jugak raya kat tempat baru ni. nasik lemak open house cikgu rosli memang best. dia orang pertama buat OH untuk jiran2 kat sini. esok pulak wa nak tolong jiran baru pindah umah. welcome cikgu rizal to taman gau makmur. kita bina hidup baru di sini.