Monday, August 30, 2010

facebook vs blog

sedar tak sedar dah sebulan lebih wa tak update blog wa ni. apasal ekk?. mudah cerita, facebook punya pasal la ni. semua orang tergila-gilakan facebok. wa pun hampir nak gila. mujur masih waras.

dalam dok syoq layan facebook, blog makin dilupakan. wa tengok blog kengkawan wa... hellehhh serupa jer macam wa. malah ada yang lebih teruk daripada wa.


blog nazri, geng oren yang pernah wa cerita ari tu dalam blog ni. dulu beria sangat suruh wa ajaq buat blog. katanya nak bagi info pasal olahraga. almaklumlah.. dia pegawai teknik olahraga daerah bentong. la ni dah berbulan-bulan tak update. apa kes? kes facebook punya hal laa...
blog anjungsena sama jugak. blog tentang penulisan dan perguruan. dia tanya wa sebab apa tak update blog wa. cheeeehhh.. lu pun sama bebbb.. tak update jugak. dah berbulan-bulan. apa kes?.. hahaha.. facebook punya kes jugak la..

ni lagi satu yang teruk ni... blog hunnyhafeez. blog cerita personal macam blog wa jugak la.. terus tutup akaun. wa tanya dia apasal? hahaha.. syoq layan facebook la weh..

ada lagi.. tapi cukup la wa bagi tiga blog ni ja.. wa tak nafikan penangan blog sudah berada di akhir hayat. macam yahoo messenger ngan mIRC yang dah lingkop tu..

hakikatnya sekarang blog tidak lagi sesuai untuk personal sosialisasi. tapi kalau untuk informasi dan politik, blog masih ok.

wa tak kisah.. orang nak baca ker tak nak baca ker blog wa.. ini adalah blog peribadi wa. wa akan bertahan setakat yang wa mampu. kalau tak bleh jugak nak wat macam mana...