Friday, April 30, 2010

geng oren vs geng epal

tak de apa sangat pun post wa kali ni. cuma wa teruja sangat dengan baju yang wa baru dapat ni. wa sememangnya masih dalam geng oren (klik sini) . geng oren adalah tonggak utama wa untuk terus mara di tempat kerja wa ni. wa memang menghargai semangat geng oren. kat sini (tempat wa ni), semua orang kenal geng oren.
tup..tup.. hari ni ahli geng oren wa nak angkat geng baru. apa pulak nak jadi dengan geng oren lepas ni. wa cakap geng oren tetap geng oren. geng baru tetap geng baru. wa tanya ahli geng oren wa. apa pulak nama geng baru?!..

hohoho... geng epal!.. peerrrghhh... patut la hijau macam epal jer. harap-harap 10 ahli geng epal yang baru akan menyinar sama macam geng oren sebelum ni.

emmm... eksklusifnya geng oren sebab "semua geng oren adalah geng epal dan bukan semua geng epal adalah geng oren!". hayyaaaa... ada paham ker maksud wa?!

Thursday, April 22, 2010

kasi botak sama pokcikket..

kepala wa berdenyut jer hari ni. semalam wa dengan geng-geng kerja wa kena siapkan tempat mesyuarat PIBG. memang tu lah kerja wa setiap tahun kalau ada majlis PIBG kat tempat kerja wa ni. wa telan panadol sebijik. dah empat lima jam tak rasa apa-apa pun. kepala wa macam tu jugak.

wa jarang sangat sakit kepala. kepala wa memang tahan. panas terik, hujan setakat renyai-renyai tu kepala wa masih dapat berfungsi dengan baik. tah la kali ni. mungkin banyak sangat fikir, banyak sangat kerja.. agak tergugat sikit kepala otak wa. dulu masa wa nak ambil spm pun macam ni jugak. wa baca hari-hari. hari-hari wa sumbat ilmu dalam otak wa ni. macam nak pecah otak wa. last-last wa ambil keputusan dengan 10 geng form 5 wa kasi cukur kita punya kepala.
geng wa berposing baiiikkkk punya... sekolah wa sekolah lelaki, apa nak malu..
hallammakkk... wa dengan geng wa jadi glamour kat sekolah wa. semua cikgu kenal geng wa. sebelum ni wa dengan geng wa student kelas corot jer.. cikgu pun malas nak ambil tahu hal kelas wa. tambah pulak lagu-lagu ukay's tengah meletup. hahaha... bertambah meletup jugalah geng wa.
geng wa kena panggil dengan cikgu disiplin. puas kami bagi alasan, niat asal geng wa bukan nak ikut kumpulan rock laloq ukay's tu. dah kebetulan. HEM tak boleh buat apa-apa. botak kepala tak ada dalam peraturan sekolah. geng wa terlepas dengan amaran.
lepas SPM, geng wa kasi gempaq dengan keputusan cemerlang. ada yang yang dapat straigh A. sekarang ada yang jadi doktor, peguam syarie, pensyarah dan wa cikgu.
wa ingat aaaa... kena botak kepala sekali lagi kot. mungkin boleh hilang pening-pening wa ni. biar kita botak sebab cukur. jangan botak sebab.............................. jangan marah aaaa... hahaha..

Thursday, April 15, 2010

urrggghhhh... beratnye leher!

panas.. panas.. berpinau mata wa seminggu ni. bibir wa pecah-pecah. mata wa merah-merah. perrggghh... kulit muka wa... lu tengok la sendiri..

hahaha... wa bukan nak tunjuk sangat muka wa yang 'hensem' tu. tu haaa... kat leher wa tu... berat..berat.. uuurrrggghhhh beratnyeee. hahaha... biar panas, tak per. yang penting hati ada puas. hahaha..
puas betul hati wa tahun ni. wa dengan geng oren wa dah memang rancang awal untuk tuai "emas' besar-besaran tahun ni. tah la.. mungkin tahun ni last wa raikan kejayaan macam ni. tahun depan belum tentu lagi di mana wa tercampak. mungkinkah wa terpisah dengan geng oren ni!.
tahun ni anak-anak buah geng oren dah buktikan inilah team terbaik sepanjang zaman sekolah wa. 29 emas, 22 perak dan 21 gangsa... apa mau bukti lagi? bravo 'karakian'!!.. karak the best!.

Monday, April 12, 2010

hiah.. hiah.. taekwondo pulak dah..

aduuuyyaiii... taekwondo pulak dah...
anak lelaki wa beria sangat nak masuk taekwondo. apa yang dia syoq sangat wa tak tau la. wa macam biasa. benda yang elok wa ikut jer.

sekolah dia baru tubuh kelab taekwondo. elok la tu.. mulanya wa nak bawa dia masuk kelab taekwondo kat sekolah wa jer. masa pulak tak sesuai. rabu!.. rabu petang ada kafa. wa tak rela korbankan waktu kafa untuk benda "dunia" ni.


anak wa yang debab belakang adik debab tu..

apa pun la ni hari sabtu wa terganggu. kelas taekwondo sabtu petang. habis kelas tu baru wa boleh gerak. tak kisah la... hiah sana... hiah sini...wa tengok ayon happy jer.

la ni ayon tak lagi lambat siapkan kerja sekolah sebab wa dah 'ugut' awal-awal. hahaha..

Saturday, April 10, 2010

pizza pokcikket..

dekat seminggu wa sibuk sangat dengan sukan. tengahari wa makan gitu-gitu jer kat padang. hilang nikmat sementara dengan isteri dan anak-anak. wa makin gelap. muka wa gelap. tangan wa gelap. sekali buka baju dah nampak macam kuda belang pun ada.

wa ambil kesempatan sebelah malam layan anak-anak. lepas projek buat kek dengan anak-anak wa kantoi hari tu... wa tetapkan projek terbaru. hohoho.. dalam dua jam wa sempat lagi buat pizza. tengok la bebbb...


macam-macam wa taruk. kasi bakar 20 minit. perggghh... menjadi pizza wa. wa belasah jer. lepas ni wa banyak lagi projek masak-masak wa dengan anak-anak..
pompuan wa?!... stop dulu masak. kasi wa dengan anak-anak jadi chef. hahaha umie,ada berani?! hihihi..

Thursday, April 01, 2010

nostalgia "idea gila" abah

baru jer wa cerita tentang "idea gila" abah wa cari duit untuk besarkan wa adik beradik bulan lepas. kalau sape-sape yang terlepas cerita wa hari tu bolehlah klik kat sini.
nostalgia wa tentang idea abah wa tu tiba-tiba muncul kembali bila jer wa terpandang "benda" ni...
benda apa ni? haaa... ni lah bongkah cendawan. dalam bongkah habuk kayu ni ada benih cendawan. bongkah ni wa beli di pasar minggu dekat hospital temerloh. singgit setengah jer satu bongkah. memang lama dah wa cari tapi tak jumpa.
wa beli tiga. wa tunjuk pada anak wa. wa tunjuk kat pompuan wa. wa tunjuk kat mertua wa juga. semuanya nampak macam pelik jer. wa ceritalah sikit-sikit "idea gila"abah wa tu. depa gelak-gelak jer kat wa. tak pa... tak pa.. hari ni wa tunjuk hasilnya. tengok kat bawah ni.. (kalau nyah tengok.. tunjuklah kat wan yer...)
ni haa.. hari ni wa makan cendawan yang wa "bela" sendiri
biar ayon tunjukkan.. (terbukti cendawan ni milik wa...)
tiga bongkah.. dua rosak. tinggal satu. wa jaga baik-baik. wa siram hari-hari. abah wa datang rumah wa dari kedah bulan lepas, wa tunjuk dia. wa tengok jer abah wa.. mesti dia terkenang masa dulu. terkenang nostalgia kami anak beranak!.