Friday, January 27, 2012

bila nak dapat kunci nie..

wa dah tak larat nak duduk rumah sewa dah. dah 12 tahun duduk kat pahang ni. tiap2 bulan bank in duit rumah sewa jer kerjanya. rumah yang wa duduk nie dah rumah ke 5 wa sewa. wa ada beli rumah kat sungai petani 4 tahun dulu tapi wa dah jual 2010 dulu sebab wa tak dapat pindah kedah.

rumah sungai petani yang wa dah jual hari tuu..


wa tak tahan tanggung hutang bila tumah wa yang dah siap tu wa tak dapat duduk walaupun satu malam. pas tu wa ambek keputusan terus menetap di pahang. sejak tu wa terus beli satu rumah kat sungai gau temerloh. harapan wa, wa dapat terus duduk rumah ni. sekarang ni rumah ni dah siap. cuma tunggu CF jer. rumah kat taman wa masa dalam pembinaan

tunggu dapat kunci. dengar2 kata minggu depan. boleh kata tiap-tiap hari wa di telek2 rumah.. sampai indon yang buat rumah wa pun macam dah kenal wa.. ngapa laaa lambat sangat dapat kunci. tarikh perjanjian seah kunci dulu 19hb januari hari tu.. ni dah lebih seminggu.. hohoho... penantian satu penyiksaan ! adeeehhh...

Friday, January 20, 2012

uihh... hidup lagi blog ni yek!

pagi tadi, epol kawan seopis wa tegur tentang blog wa nie. dia jumpa blog ni masa layan2 imej kat google. oooo... baru wa ingat wa ada blog rupanya. sejak wa 'terpeleot' dengan pesbuk, wa macam dah lupa dan hilang ingatan dengan blog wa ni. tadi masa wa log in blog ni pun wa kena sapu-sapu sampah sarap dan sarang lelabah kat blog ni. almaklumlah dah setengah tahun lebih wa tinggalkan blog ni. kali ni pun wa tak janji bila pulak wa nak log in blog ni lagi bila wa dah sign out jap lagi. apa pun wa bahagia ngan kehidupan baru wa.

wa seronok kerja kat opis baru, wa pun tengah tunggu kunci umah baru, wa pun tengah tunggu gaji baru jugak.. hahaha... sejak wa pi kursus kombet kat puswatan hujung tahun lepas, anak-anak wa pun dah pening tengok wa.
ada satu hari tu anak wa tanya wa. "abah ni tentera ker cikgu?". mana tak nya.. kekadang wa pakai baju kombet, kekadang pulak wa pakai kemeja ngan tali leher.
memang masa-muda dulu wa nak masuk kombet. tapi mungkin rezeki wa jadi cikgu.. maka cikgu lah wa kerja. apa pun kerja wa sekarang... wa hepi ngan kerja wa yang halal nie. wa boleh jadi cikgu, wa juga boleh jadi kombet !!