Tuesday, January 19, 2010

... hilangnya yang tersayang

sejak wa bubuh iklan nak jual rumah dalam mudah.my dekat 15 orang call wa tanyakan rumah wa tu. betul ker wa nak jual? wa memang nak jual.

nazri, kawan wa tak bagi jual. bard kata sayangnya kalau jual. apa boleh wa buat geng oren.. wa tak mampu nak tanggung hutang banyak-banyak. wa terpaksa jual jugak. nanti wa carikan pengganti!

krriiinngg... wa dapat call dari cikgu din. pensyarah kolej komuniti grik. macam minat nak tengok rumah wa. wa call abah wa di kampung cakap ada orang nak datang rumah wa. tolonglah abah... tolong buka rumah wa. wa kat pahang ni.

cikgu din tak pi tengok pun. dia wakilkan pak mertua dia jer. satu family depa mai tengok rumah wa. masuk jer dalam rumah... pak mertua cikgu din terus call dia. call buat apa?!. aaaa... baca lagi.

cikgu din jumpa wa petang semalam kat kedai buluh karak. wa sambut cikgu din dengan ramah. maklumlah... nak jual rumah. kebetulan cikgu din datang karak pasal kerja. kebetulan... semuanya kebetulan.


wa dah tandatangan surat terima deposit..

semuanya selesai setakat semalam.. deposit dah bagi. wa bagi semua dokumen kat cikgu din. itu semua dia urus dengan peguam nanti.

wa cuma nak tunggu loan cikgu din lulus. lulus jer... selesai rumah wa. wa dah tak dak lagi rumah lepas ni. satu jer wa minta dari cikgu din. wa nak bawa family wa bergambar depan rumah buat kali terakhir! rumah kesayangan wa.

rezeki wa bukan di kedah. rezeki wa di sini. wa akan tinggal di pahang selama-lamanya.. insyaallah..

pokcikket: cerita lanjut tentang rumah pokcikket klik sini.

No comments:

Post a Comment