Saturday, May 21, 2011

hari guru wa di smk mentakab

secara rasmi, ini sambutan hari guru ke 12 bagi wa. sedar tak sedar dah 12 tahun wa jadi cikgu. umur pun makin meningkat tapi hati wa tetap rasa muda.. keh keh keh..


tahun ni wa sambut di sekolah baru. memang best berbanding sebelum2 ni. tahun ni wa tak payah bertungkus lumus atur acara untuk hari guru. kat sekolah ni semuanya diatur oleh form 6 dan badan pengawas.


hadiah... hahaha... macam biasa la, sekolah menengah mana ada hadiah banyak2. sape nak bagi kat wa. muka bengis, pas tu asyik tiaw budak jer... hahaha. wa pun tak mengharap apa2. cukup la setakat anak murid wa ucap selamat hari guru jer. jujur wa katakan, tahun ni wa dapat hadiah personal sejak mengajar di sekolah menengah. (terima kasih pada yang memberi). wa hargai.. tapi anak2 anak wa awal2 lagi dah ambek hadiah2 tu.. tak kisah laa..


ini wa upload gambaq guru-guru smk mentakab 2011.



wa? tuuuu... yang kepala besar kepala mancis tu... hahaha... apa pun, wa ucapkan selamat hari guru untuk semua guru di malaysia.

Sunday, May 01, 2011

arfa dah berjalan !

yeeeeehhaaa... anak bongsu wa dah boleh berjalan. puas wa tunggu dia berjalan. wa tengok kaki dia dah ok. berdiri bukan main tangkas lagi.


anak wa masa join abangnya 'masuk jawi'

semalam, semasa wa pi ziarah baby kawan wa yang baru lahir... tetiba jer anak wa bangun dan terus jalan dapatkan baby. ooo.. lupa plak habaq, anak wa nak masuk 1 tahun 3 bulan. wa ngan pompuan wa terkejut abes. teruja dia tengok baby agaknya... terus bangun berjalan.


hari ni dia buat hal. malas jer plak nak berjalan. kena pimpin tangan baru nak jalan. tak kisah lah!.. yang mushkilnya, tak kan lah kena ada baby baru nak berjalan.. haru-haru. keh keh keh..